jubileumfeestdag ter ere van 150 jarig bestaan nicolaaskerk

In de kerk kunnen mensen komen luisteren naar de ‘preek van de leek’. De naam zegt het eigenlijk al. Niet alledaagse voorgangers verzorgen een eigen preek. Om 10.00 uur verricht burgemeester Martijn Dadema de aftrap. Dat gaat zo de hele dag door, met om 11.15 de preek van Egbert den Daas (gemeenteraadslid in Raalte) en om 13.30 de preek van Eddy van Hijum (gedeputeerde in Overijssel). De laatste preek om 14.45 uur is van een ‘mystery guest’. De preekjes worden afgewisseld met koormuziek. Het programma is zo opgezet dat bezoekers de kerk op elk moment in- en uit kunnen lopen. Zo is er ook tijd om een kopje koffie met gebak te nuttigen bij één van de horecagelegenheden.

Speciaal voor de kinderen houdt Sinterklaas van 12.00 tot 13.00 uur zitting in het Dorpshuus. Een mooi moment om wat lekkers te krijgen en even op de foto te gaan. Voor en na de Sinterklaaszitting kunnen de kinderen zich ook laten schminken. Verder kunnen kinderen in het Dorpshuus de hele dag ‘Oudhollands’ gamen of een fotopuzzeltocht maken buiten om de kerk.

Lasershow
Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Nicolaaskerk kan de overzichtstentoonstelling bezoeken in het Podium van de Maalderij. Daar zijn onder andere foto’s, zilverwerk en verschillende documenten te zien. De historie komt ook tot leven tijdens de speciale modeshow die om 16.00 uur van start gaat in de kerk. Een aantal bekende Heinoërs (onder andere Ton van de Berg, Jacques Seine en Wouter Bos) hult zich in domineeskleding uit de voorbije eeuwen.

De festiviteiten worden om 17.00 uur afgesloten met een spectaculaire lasershow die drie keer wordt uitgevoerd: om 17.00 uur, om 19.00 uur en om 21.00 uur. De show duurt ongeveer veertig minuten en wordt verzorgd door Joost Aalbers uit Lierderholthuis.

Voor meer informatie zie facebook.com/jubileumnicolaaskerkheino of staging2.pknheino.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.