inzameling voor behandeling als patient hanno bos uit wijhe

Hanno levert steeds meer lichaamsfuncties in, tot de dood volgt. Maar het meest afschuwelijke voor Hanno is het verlies van spraak en stem. Er is nu een kans om dat tij te keren. Een nu nog experimentele behandeling die 48.000 euro kost. Stichting Kans voor Hanno probeert dat geld bijeen te brengen.

Hanno moet steeds vaker onder ogen zien dat hij zaken niet meer kan. Door zijn ALS vallen lichaamsfuncties uit en verdwijnen motorische vaardigheden. Als partner van Rianne en vader van Tygo (4 jaar) ziet hij zijn wereld steeds kleiner worden. Met een levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de diagnose weet hij wat zijn toekomst is.

Er is een mogelijkheid voor behandeling die zijn levensverwachting kan bijstellen en hem mogelijk zijn stem en spraak langer laat behouden. Het gaat om een intensieve behandeling met Penicilline G en Hydrocortison per infuus. Hiervoor zal hij meerdere malen drie weken achtereen aan het infuus moeten met daarna tien weken rust. De behandeling heeft een positief effect op de longfunctie, praten, slikken en spierkracht.

De geschatte kosten zijn 48.000 euro en worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. Zowel in Nederland als in het buitenland zijn al goede resultaten geboekt, maar voor de vergoeding is het wachten op de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek. Dit duurt 3 tot 5 jaar, deze tijd heeft Hanno echter niet. Hij is al drie kostbare jaren onderweg.

Daarom is er nu de Stichting Kans voor Hanno. De bestuursleden proberen middels crowdfunding het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Om hem letterlijk meer tijd te geven. Zodat hij kan genieten met zijn vrouw en zoon, zodat hij verhalen kan vertellen, herinneringen kan maken en kan spreken met familie en vrienden. Op diverse plekken in Wijhe en Zwolle zijn donatieboxen te vinden. Ook worden er individuele acties georganiseerd waarbij de opbrengst ten goede komt aan de stichting.

Iedere donatie of actie is van harte welkom. Zie verder staging2.kansvoorhanno.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.