ingezonden discussie oud papier inzameling in olst wijhe

“Tot heden wordt het oud papier door de scholen en verenigingen opgehaald. Dat loopt goed en daarom moet het zo blijven. Veel scholen spekken daardoor extra de kas. Voor verenigingen, zoals de “Olster Harmonie” is de opbrengst onontbeerlijk voor hun voortbestaan. Bovendien versterkt het de gemeenschapszin. Samen papier ophalen!

De overheid hoeft ook niet alles voor de burger te regelen, burgerparticipatie en eigen initiatief moeten mogelijk zijn. Als je dit bij de burger weg haalt, dan gaat men achterover leunen en wordt men lui. Er moet een evenwicht zijn tussen overheidstaken en burgerparticipatie. Gedwongen door de laatste crisis en overheidsbezuinigingen is de burger meer gaan doen en spreekt men van “civil society”. Het ophalen van oud papier door de gemeente zou dan een stap terug zijn.

Politici, die dat niet aanvoelen, missen een politieke antenne! Want hoe meer draagvlak je bij de burger ontwikkelt, des te beter is het voor de scheiding van afval.”

Wijhe, 1 december 2017
René Kral

[poll id=220]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.