harrie kiekebosch lijsttrekker van raalte natuurlijk

Rob Poelman, Mia Nijland en Agnes Heethaar staan respectievelijk 2, 3 en 4 op de kieslijst van Raalte Natuurlijk, maar de partij geeft aan dat dat nog niet in beton gegoten is. “We staan open voor iedereen die onze standpunten deelt en daarmee van binnenuit wil meewerken aan een compleet andere politiek klimaat dan we nu hebben in Raalte”, aldus de partij.

Raalte Natuurlijk wil onderwerpen van de samenleving agenderen, er op een gewone manier over praten en er met zoveel mogelijk belangstellenden van gedachten over wisselen om er vervolgens een logisch vervolg aan te geven. Machtsspelletjes, wij-zij- en links-rechts-denken horen daar niet bij, probleemgestuurd handelen, systeemdenken en protocollen staan dat in de weg. “Wij willen interactie, verbinden, de dialoog aangaan, creatief de beste ideeën bedenken en tot besluiten komen met een zo groot mogelijk draagvlak.”

Het stappenplan van de partij:
1: Sallands denken, dus goed luisteren
2: Natuurlijk doen, voor de lange termijn
3: De samenleving en jouw leefomgeving voorop

Kiekebosch: “Neem de ouderenzorg: tehuizen zijn opgeheven en er is personeelstekort. Dat biedt ook kansen. Wij denken graag mee in zorgcoöperaties, interne opleidingen, maar in de samenleving zijn er vast nog veel meer mooie ideeën. Wij willen een gemeente die zegt: kom maar op, gaan we doen.”

De N35 is ook een goed voorbeeld. “Jaren is daarover in achterkamertjes gepraat, nooit is de samenleving écht meegenomen in de plannen en nu is er een patstelling ontstaan. De politiek gaat dan gewoon ijzerenheinig verder. Wij maken liever gebruik van de kennis van de samenleving. Je zult zien dat dat prachtige plannen oplevert. Vertrouw daar nu eens op.”

Rob Poelman
“Raalte kan wel een wat groenere stem gebruiken in de raadszaal. Na 21 maart willen we daarmee van start. En je zult ons als raadslid niet eens in de vier jaar horen, we zijn namelijk áltijd jullie vertegenwoordiger. Kansen en mogelijkheden mogen nimmer ingebonden worden in partijpolitiek en starheid. Raalte Natuurlijk is ongebonden maar wel verbindend.”

Mia Nijland
“Ik wil niet alleen beroepsmatig maar ook via deze weg bijdragen aan een mooi leven voor ‘zorgintensieve’ kinderen en jongeren. Een leven met eigen invloed, waarin ze erbij horen, goede leermogelijkheden krijgen en liefdevolle ondersteuning op maat. Natuurlijk zijn de mensen om hen heen net zo belangrijk.”

Agnes Heethaar
“Voor een duurzame toekomst moeten we onze eigen leefomgeving en samenleving inrichten vanuit natuurlijke principes. Dat betekent een gezonde bodem, schone lucht, schoon water, gezond voedsel, dierenwelzijn, verbonden samenleving vanuit de menselijk maat en handel op basis van Fair Trade en circulaire economie.”

Wil jij ook actief worden voor Raalte Natuurlijk? Laat dat dan weten via raaltenatuurlijk@gmail.com 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.