groenlinks raalte tekent niet voor bestuursakkoord n35

“Het zat er al een tijdje aan te komen. Onze Raalter wethouder van verkeer maakt zichzelf tot een karikatuur door 50 miljoen voor een verhoogd kruispunt Bos te verdedigen als ‘een duurzame oplossing’. Hij weet als geen ander dat heel Raalte in 2009 al koos voor een verdiepte N35 aanleg. Daardoor was destijds al meegenomen dat een eenvoudige en veilige oversteek middels een fietsbrug mogelijk zou zijn. Nu worden de belangen maar ook de inbreng van omwonenden, woonkernen, bedrijfsleven en agrarische sector met de eigen knelpunten langs de N35 te grabbel gegooid ter meerdere glorie van slechts één knooppunt.

GroenLinks wil juist een eerlijke verdeling van alle knelpunten langs de N35 binnen de gemeentegrenzen. GroenLinks Raalte tekent niet voor de bestuursovereenkomst. Dit komt niet overeen met wat inwoners van Raalte nodig hebben. Voor ons gaat veiligheid en gezondheid in onze eigen woonomgeving voor. Graag willen wij juist eerst Mariënheem veilig en gezond maken, vervolgens (en over het gehele traject) de overige knelpunten aanpakken, eerlijk verdeeld.

Eén verrassing hebben we m.b.t. Mariënheem al te pakken. De bevolking van Mariënheem denkt goed na en eist geen hoofdprijs. Het enige wat men vraagt zijn twee zgn. Bajonet oversteken die de snelheid uit het verkeer halen en een veilige oversteek voor kinderen, minder validen en andere weggebruikers mogelijk maken. Voor Mariënheem geen bajonetoversteek, deze is geschrapt zegt Rijkswaterstaat. Wel voor stal Het Reelaer. Hoe is het mogelijk. Want ook voor de oversteek van paarden van deze manege is daarmee geen veiligheid gecreëerd. Helaas heeft onze wethouder voor Mariënheem geen oog. Het geld is er niet voor veiligheid in Mariënheem want dat gaat naar één kruispunt: Knooppunt Bos.”

Meer informatie over het N35 – dossier is te vinden in ons dossier en op de websites van GroenLinks Raalte, PB Marienheem en PB Laag Zuthem. Vragen over dit artikel kunnen hieronder in de reacties of naar raalte.groenlinks@gmail.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.