gewoon carolien squadron

Een luchtvaart – squadron is het woord voor een operationeel (klaar om te gebruiken) eenheid met vliegtuigen en al het hierbij behorend personeel onder een commandant. Dit squadron heeft een ondersteunende en faciliterende taak, namelijk transport. Dat doet het met een aantal Cougar helikopters, waar we uitleg over krijgen, mogen bekijken en in mogen zitten. Er staan nu een stuk of twintig passagier stoeltjes om bemanning te vervoeren. Ook zitten er elk jaar op Bevrijdingsdag artiesten in die naar Bevrijdingsfestivals moeten. Deze stoeltjes kunnen worden ingeklapt, en zo zijn ook liggende patiënten veilig te vervoeren. Natuurlijk wordt het gebruikt om munitie, bepakking en andere lading te vervoeren en onder de romp kan zelfs lading worden vastgehaakt, bijvoorbeeld bij brandbestrijding.

Al jaren heb ik over het (de)programmeren van je gedachten en gedrag dat waarschijnlijk gezonder en/of fijner voor mensen is. Binnen het squadron is het normaal dat iedereen geprogrammeerd wordt. De piloot heeft andere taken dan het technisch personeel, maar alles hoort bij elkaar. Het vliegend personeel weet natuurlijk alle vliegroutes; van waar tot waar er gevlogen wordt, hoe hoog en wanneer. Dat is interessant voor ’vijanden’. Zij dienen dus extra mentaal en fysiek weerbaar te zijn. De man in een ‘trappelzak’, de koosnaam voor de kleding van vliegend personeel, vertelt me dat ze in dit koude en natte weer soms trainingen hebben. Ze overnachten in tentjes, soms zonder vuur, omdat de leiding dit zegt. Afgelopen keer werden ze ontvoerd en zonder iets te weten langdurig pittig ondervraagd. ‘Zo heb ik mijzelf goed leren kennen hoe ik onder deze barre omstandigheden functioneer’. Ze delen, klagen niet; het hoort bij hun taak in het geheel.

Een sergeant-majoor, een man met vier strepen en een zilver-blauw koord op de schouder zegt; “We zijn een eenheid en die valt of staat met de zwakste schakel, dus we helpen en bouwen elkaar op zodat we van elkaar op aan kunnen. Dit in dienst van de klus die we van hogerhand krijgen in het belang van ons land.’ Het voelt en is duidelijk. Deze programmering past in een organisatie met het doel dat Defensie/ luchtmacht/ transport heeft in deze tijd.

Op het eind word ik vanuit mijn paranormale professie voorgesteld aan de commandant van deze squadron. Hij vraagt me wat ik ervaar op ‘zijn’ squadron. Ik vertel mijn ervaringen en geef hem de tip dat trainingen en oefeningen voor zijn squadron mogelijk nog meer het maatschappelijk belang in Nederland kunnen dienen en geef wat voorbeelden. Als burgers kunnen we mogelijk binnenkort gebruik maken van de eenheid, want hij heeft dit deze week net als idee geopperd binnen nog hogere Defensie rangen.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.