gewoon carolien mannen en vrouwen

Het kan zelfs zijn dat niets meer raar is. Zo heeft mogelijk een Xbox, Playstation of spelcomputer een behoorlijke plek in je leven gekregen, terwijl je er eerst helemaal niks mee had. Een van de partners is mogelijk vergroeid met dat ding en moet elke dag een of meer spelletjes doen.

Of voorheen waren er veel gesprekken thuis en ook via de whats app en nu lijken de berichtjes heel kort en meestal over praktische zaken. Of de partners weten precies waar elk van hen is. Een van de partners kent de agenda van de ander uit het hoofd. Niet omdat deze niet te vertrouwen is, maar gewoon omdat het kan. De partners weten vaak wat de ander op dat moment het liefste eet.

Dat hebben de partners natuurlijk al heel vaak gedaan, dus dan kun je hem of haar verrassen met zijn of haar favoriete maaltje. Je haalt geld uit elkaars portemonnee op de momenten dat je zelf geen geld voorhanden hebt. Je hebt al zo vaak ingelogd op de accounts van de ander, dus persoonlijke gegevens als de wachtwoorden van de rekening van de partner zijn bekend, je kunt allebei de handtekening van de ander maken voor het geval dat. En je weet alle zaken die niet echt prettig zijn; de extra vieze scheetjes terwijl je dicht bij elkaar zit of ligt, wanneer hij of zij zich anders of beter voordoet dan gewoon of weer last heeft van uitstelleritis.

Dat kan allemaal heel fijn zijn, maar soms kan het zo zijn, dat je ineens wakker wordt en achter steeds meer dingen komt waarvan je beseft; zo wil ik het niet (meer). Dan is het nodig dat de romantiek weer terug komt. Dat je elkaar weer gaat verrassen. Ik heb eens wat mensen die een langdurige relatie hebben, gevraagd wat hun relatie goed maakt. Niets is zo vervelend als iemand die er niet helemaal bij is met zijn hoofd. Probeer altijd ‘aanwezig’ te zijn. In de eerste plaats is dat voor jezelf erg fijn om alles bewuster te ervaren, maar het zal ook het contact met je partner versterken. Geniet zoveel mogelijk van elkaar. Zorg voor dat vonkje. Laat de ander weten waar je onzekerheden liggen. De ander zal het vast begrijpen.

Om een echte betekenisvolle relatie te hebben, moet je je ware ik durven laten zien. Wees eerlijk naar jezelf en je partner toe. Speel geen spelletjes. Na verloop van tijd hebben we de neiging om de relatie als vanzelfsprekend te zien. Probeer altijd dankbaar te zijn voor het feit dat jullie samen zijn en dat je partner van alle personen in de wereld voor jou heeft gekozen. Het zal je ook een gelukkiger gevoel geven waardoor het makkelijker wordt om met jou samen te zijn. Geniet zoveel mogelijk van elkaar. Zorg voor dat vonkje. Als iemand echt van je houdt, zie je dat in de ogen terug. Zorg ervoor dat je ogen beginnen te stralen wanneer je partner de kamer inloopt. Lach en straal zo vaak als maar kan samen!

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.