feel good films in filmhuis olst

18:30 Kinderfilm Hotel de Grote L
Puber Kos ondervindt dat het leven niet altijd over rozen gaat op het moment dat zijn moeder komt te overlijden. Samen met zijn vader en drie zussen moet hij het familiehotel draaiende zien te houden, wat met vallen en opstaan gaat. Maar wanneer zijn vader tijdens een voetbalwedstrijd langs de lijn in elkaar zakt (als gevolg van een ongezonde levensstijl) komt de verstandhouding tussen Kos en zijn zussen meer dan eens op scherp te staan. Voor het eerst zal hij de verschillen met de meiden moeten zien te overbruggen, in een poging het hotel voor een financiële strop te behoeden. Vanaf 6 jr; 2017; NL gesproken; 85 min.

20:15 Korte Film Enter
Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we de Dag van de Korte Film. Filmhuis Olst sluit hierbij aan door op vrijdag 22 december, voorafgaand aan de volwassenenfilm om 20.15 !! uur, de korte film ‘Enter’ te laten zien.’Enter’ is gemaakt door 5 (oud-) leerlingen van het Etty Hillesumcollege uit Deventer. Zij wonnen de prijs voor “beste korte film” op de Nacht van de korte film festival in Hengelo. Olstenaar Teun Grashof speelt de hoofdrol in deze korte film. Een aantal van de makers zal 22 december aanwezig zijn.

20:30 Volwassenenfilm Lion
Deze film heeft niet onopgemerkt in de schijnwerpers gestaan. Lion werd geprezen door critici en filmgangers tegelijk. Een Indiaas jongetje raakt verzeild op een plek duizenden kilometers van zijn ouderlijk huis. Uiteindelijk wordt hij geadopteerd door een Australisch gezin maar er knaagt iets in hem. Het jongetje met zijn gevoeligheid en slimheid blijft je bij. Deze film is gebaseerd op het boek “A Long Way Home “, een waar gebeurd verhaal. Kortom, een schitterend, aangrijpend en ontroerend film. En ook nog prachtig gespeeld o.a. door Dev Patel, Nicole Kidman & Rooney Mara. 2016; 118 min.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.