erasmus mc blij met cheque strijd van salland

Speciaal voor deze gelegenheid waren prof. dr. Martin van den Bent en bioloog Pim French van Erasmus MC in Rotterdam naar Heino gekomen. Ze toonden zich (nogmaals) blij verrast met de opbrengst: 37.493 euro. En ze gaven aan dat het geld heel gericht wordt besteed. “Met onze bijdrage wordt voor de helft de aanstelling van een medewerker gefinancierd die heel veel onderzoek gaat doen. En mede dankzij de Strijd van Salland kan het onderzoek negen maanden eerder van start gaan”, aldus Erik Blankenvoorde.

Het gebeurt niet vaak dat de opbrengst van een goed doel zo gericht kan worden ingezet. Het bestuur dankt dit aan de korte lijnen die men heeft met Erasmus MC. “Dat is wat we voor ogen hebben”, stelt de woordvoerder. “Ze zijn daar ook heel erg betrokken en hebben zelfs met een team meegedaan aan de Strijd van Salland 2017. Het is dus meer dan werk voor hen.”

Kenmerkend voor de open sfeer was dat Van den Bent aangaf blij te zijn met de kans om verantwoording af te leggen over de besteding van de ruim 37.000 euro. “Uit zijn verhaal bleek dat het onderzoek heel erg uniek is. Bij veel mensen met een hersentumor is een IDH-eiwitmutatie geconstateerd. Uit onderzoek moet blijken wat de invloed van deze mutatie is op de groei van hersentumoren en hoe ze dit kunnen remmen”, vertelt Blankenvoorde die tot slot vermeldt dat de inschrijving voor de nieuwe Strijd van Salland (24 juni 2018) al weer van start is gegaan: staging2.strijdvansalland.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.