drie cheques van 800 euro voor g voetbal sv raalte leergeld salland en de cirkel

Over de gekozen goede doelen is stevig nagedacht, zo vertellen Van Hoogstraten en Derks in de hoofdvestiging van Adficount aan Het Erf 37 in Raalte-Zuid. “Het moesten goede doelen zijn hier in de regio omdat daar ook onze cliënten vandaan komen. We hebben eerst al onze medewerkers voorstellen laten doen en daarna voor een goede mix gekozen van drie heel verschillende initiatieven die op hun eigen manier positief bijdragen aan deze Sallandse samenleving.”

Elise Venemans mocht de cheque voor stichting de Cirkel in ontvangst nemen. Het geldbedrag voor deze vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen in de terminale fase van hun leven is zeer welkom. Van het in 2014 geopende hospice aan de Monumentstraat in Raalte wordt steeds vaker gebruik gemaakt maar financieel gezien blijft alle steun welkom. “We zijn namelijk al weer met nieuwe plannen bezig,” zo verklapte Venemans.

De stichting Leergeld Salland werd vertegenwoordigd door Emie de Hoog. “Wij ondersteunen kinderen van 4 tot 18 jaar in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe waarvan de ouders een laag inkomen hebben. Die kinderen kunnen geen lid worden van een sportclub of meegaan met een schoolreisje omdat er thuis gewoon geen geld voor is. Wij proberen dat met geld, middelen of adviezen te veranderen omdat we vinden dat alle kinderen overal aan moeten mee kunnen doen.”

Het G-voetbal bij de SV Raalte voor mensen met een verstandelijke beperking had zelfs een drie man sterke delegatie afgevaardigd naar Het Erf; Gert Boers, Joseph Klunder en Stefan Egbertzen. Ook hier is de cheque van 800 euro erg welkom. Zo’n 2,5 jaar geleden werd er met 7 spelers begonnen maar dat is nu al gegroeid tot 33 jongens, meisjes, mannen en vrouwen van alle leeftijden. “Na de komende zomer willen we ook aan de een competitie voor G-teams mee gaan doen. En we gaan naar de Special Olympics in Groenlo die elke twee jaar worden gehouden. Bij SV Raalte zijn we vanaf het begin heel goed binnen de vereniging opgenomen.

Als we op vrijdagavond trainen staan er zo 40 of 50 belangstellenden langs de lijn te kijken. Dat vinden onze spelers weer geweldig,” zo kan het drietal melden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.