doelman niks speelt voor sinterklaas in lemele

De keuze-elf van trainer Werner Pluim begonnen voortvarend aan het karwei. Alvorens de geest te geven flitste het scorebord al na drie minuten op 1-0. Martijn de Lange trok geheel volgens het aloude voetbal abc’tje door tot de achterlijn en gaf voor. Remon Kleinlugtenbeld stond paraat om met een simpele voetbeweging de 1-0 aan te tekenen.

Daarna was het wachten op 2-0. Lemele viel aan, Daarlerveen was aan het overleven. Tot Robin Schoenmaker de bal verspeelde aan Pascal ten Duits. De man die qua uiterlijk, vanwege een flinke baal tabak aan zijn kin, zo kan invallen als hulp-Sinterklaas, zag Ruan Weelink ver uit zijn doel staan en bedacht zich niks. Een ferme uithaal met zijn rechter Adidas en de bal zeilde met een fraaie boog over Welink tegen het nylon. Eerlijk is eerlijk, een wereldgoal. Nog voor de thee deed de thuisclub de veldverhouding recht. Nu was Damien Dijk de voorbereider, terwijl Kleinlugtenbeld wederom op de goed plek stond. Een kort hoofdknikje en het scorebord had naar 2-1 moeten flitsen, maar de teller in neonletters was kennelijk bevangen door de kou. “Snel de 3-1 maken, dan heb je hem in de knip”, sprak Leo Weelink, vader van doelman Ruan, pal na de onderbreking.

Zijn wens ten spijt stond het al snel 2-2. Invaller Bryan Pannen deed waarvoor hij besteld was. Sjees, het zal toch niet? Maar daar was ie weer. Bejubeld en verguisd. Remon Kleinlugtenbeld, de man met het meest dodelijke schot van alle Lemelers. Zelfs vanuit een corner trefzeker. Doelman Patrick Niks kan grabbelen wat hij wou, maar hem restte niets anders dan de trieste gang naar het net, nadat de Adidas World Cup via de uiterste winkelhaak binnen zeilde. Even later maakt Joël Schottert zijn opwachting en mag vader Arnold langs de schouderkloppen in ontvangst nemen. Nee, het schot van de invaller is niet hard, maar Niks speelt voor Sinterklaas en laat het balletje glippen. 4-2, Daarlerveen gelooft er niet meer in. “Fluit maar af scheids”, wordt er geroepen vanaf de dug-out van de bezoekers.

Tja, het is donker en stervenskoud en de warme douche lonkt. Even later worden de gebeden verhoord en fluit de foutloze Koopmans uit Nijverdal af.

Stand 4D: PH 7-21, DKB 9-18, Avereest 8-16 (+7), Bruchterveld 8-16 (+7), Daarle 8-15, SVV ’56 8-14, Rijssen Vooruit 7-13, Lemele 9-10, SC Rijssen 8-9, BZSV de Blauwwitters 9-6, MVV ’69 8-4 en Daarlerveen 8-0.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.