dertigste editie van der most vv heino winterloop

Er is nu gekozen voor een snel parcours, dat voor 2/3 deel over de verharde weg gaat en voor 1/3 deel over goed beloopbare brede bospaden. Zo willen we ook de lopers tegemoet komen die niet alleen maar willen crossen. Gezien de vaak winterse omstandigheden waarin er gelopen moet worden, heeft de loop nu als naam Winterloop gekregen. Tevens is een sponsor gevonden voor deze loop, namelijk bakkerij Van der Most. Die combinatie maakt dat vanaf 2018 de loop officieel de naam Van der Most-vv Heino winterloop krijgt. De start- en finishlocatie is niet gewijzigd en is wederom sportpark DE KAMPEN aan de Stationsweg 10 in Heino.

Praktische informatie
Inschrijven kan tot en met 5 januari 2018 tot 18.00 uur via de website staging2.mijninschrijving.nl en op 6 januari 2016 voor de start vanaf 12.00 uur in het clubhuis van vv Heino. Voorinschrijving heeft hierbij de voorkeur.
De starttijden en inschrijfgelden zijn als volgt:
1 Km 13.00 uur € 1,00 (voor jongens en meisjes tot en met 6 jaar)
2,5 Km 13.15 uur € 2,00 (voor jongens t/m 10 jaar en meisjes t/m 12 jaar)
5 Km 14.00 uur € 5,00 (voor jeugdleden vv Heino € 4,00)
10 Km 14.10 uur € 5,00

Let op, de starttijden zijn enigszins aangepast in vergelijking met voorgaande jaren. Dit jaar wordt gestart met de kinderloop van 1 km en vervolgens met de 2,5 km. De 5 en 10 starten kort na elkaar en lopen dus deels gelijktijdig.

De prijsuitreiking van de 1 en 2,5 km vindt na afloop van de 2,5 km plaats rondom start/finish. De prijsuitreiking voor de overige afstanden vindt plaats om 15.30 uur in de kantine. Voor alle deelnemers aan de 1 km is er een herinneringsmedaille. Voor de 1 en 2,5 km zijn er prijzen in de vorm van bekers. Voor de 5 en de 10 km zijn er prijzen in natura.

Teamloop
Al jaren is aan de 5 km de teamloop gekoppeld voor teams van vv Heino. Die teamloop vindt dit jaar ook weer plaats, maar de drempel voor deelname is verlaagd. In plaats van de eerste 6 lopers van een team, worden nu de tijden van de eerste 4 lopers van een team bij elkaar opgeteld voor de teamtijd. Dat betekent dat een team uit minimaal 4 lopers moet bestaan. De organisatie gaat ervan uit dat door deze drempelverlaging meerdere teams deelnemen. Voor het eerst zijn ook de overige sportverenigingen benaderd om deel te nemen aan de teamloop. Op die wijze willen we de loop nog meer een Heino’s karakter geven en het nieuwe jaar sportief starten.

Heino’s kampioenschap
Het Heino’s karakter geven aan de loop, willen we ook tot uiting laten komen via het Heino’s kampioenschap. Zowel op de 5 als op de 10 km zal de eerste dame als de eerste heer uit Heino (voormalig gemeente Heino) in het zonnetje worden gezet en een prijs ontvangen.

De routes
De routes van de 1 en 2,5 km zijn gelijk aan de voorgaande jaren. De route van de 5 en 10 km is dus aangepast en gaat voor het grootste deel over verharde wegen en verder over goed beloopbare brede bospaden. Ideaal parcours voor mensen die eens wat anders willen dan alleen maar crossen. De routes zijn als volgt:

Route 1 km
Start sportpark vv Heino-Stationsweg-Rozendaelseweg-Brinkweg-finish sportpark vv Heino
Route 2,5 km
Start sportpark vv Heino-Stationsweg-Centsweg-Bendijksweg-Rozendaelseweg-Brinkweg-finish sportpark vv Heino
Route 5 km
Start sportpark vv Heino-Stationsweg-Pastorielaan-Woolthuisweg-Bendijksweg-Raalterstraat-Japiksweg-Parallelweg-Stationsweg-Centsweg-Bendijksweg-Rozendaelseweg-Brinkweg-finish sportpark vv Heino
Route 10 km:
Twee keer de route van 5 km.

Algemeen
Dit jaar wordt de loop voor de 30e keer gehouden. De loop is in 1986 voor het eerst gehouden als een trainingsloop van 10 km voor de selectiespelers van vv Heino. Er waren 21 deelnemers. Inmiddels is de loop uitgegroeid tot een Sallandse activiteit met vier afstanden en de laatste jaren met ongeveer 600 deelnemers.

Eigenlijk zou dit al de 33e loop moeten zijn, maar in 1997 is vanwege de Elfstedentocht de loop niet doorgegaan en in 2010 en 2017 was het niet mogelijk vanwege de winterse omstandigheden.

Iedere deelnemer(ster) kan gebruik maken van de kleed- en douchegelegenheden op het sportpark. 60 vrijwilligers maken het mogelijk dat iedereen ongehinderd kan deelnemen aan deze winterloop en die zien u graag op 6 januari 2018 aan de start verschijnen.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.