derk kruitbos rijdt laatste rondje op de buurtbus als sinterklaas

Dinsdag reed Derk zijn laatste rondje als Sinterklaas. Dat had hij zelf bedacht; dat vond hij wel toepasselijk op deze speciale dag. Aan het eind van zijn laatste dienst, werd hij op station Wijhe opgewacht door zijn partner, de kinderen, belangstellenden en veel van de vrijwillige chauffeurs van de buurtbus. Zijn vrouw Dinie werd in de bloemetjes gezet en Derk ontving een attentie als dank voor zijn inzet.

Tijdens een gezellig samenzijn in Eet- en drinklokaal De Slinger in Wijhe nam Derk afscheid van de Buurtbus Wijhe-Raalte. ‘Maar gelukkig mag ik nog een jaar lang rustend lid blijven en mee doen met dit gezellige clubje’: zegt Derk blij, ‘Maar jammer genoeg mag ik vanaf morgen niet meer rijden. Ik zal de wekelijkse ritjes en de passagiers zeker erg gaan missen’.

Derk reed jaren wekelijks op dinsdagmorgen en de donderdagavond zijn drie ritjes op de buurtbus van Wijhe naar Raalte en terug. Daarnaast was hij altijd beschikbaar als oproep voor de versterkingsbus of per toerbeurt op de zaterdag/vrijdag. Hij heeft al die zeven jaren schadevrij gereden en heeft zijn passagiers altijd veilig op hun bestemming weten te brengen. In deze zeven jaren heeft hij ruim 1.500 uur doorgebracht in de buurtbus; reed hij ongeveer 500 diensten van 3 uur en daarbij legde hij ruim 60.000 kilometer af. Gedurende zijn diensten heeft Derk zo’n 16.000 passagiers vervoerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.