derde editie van dance event jump to the beat in manege bartels met party squad en stuk tv

Het programma bestaat dit jaar uit 2 Late Mates (commerciële dance, vorig jaar ook al van de partij en “enthousiaste jongens”), Johnny 500 (moderne eclectische dance), Stuk TV (de populaire vloggers met veel gevoel voor de dance van nu) en als uitsmijter The Partysquad (internationaal veel gevraagde DJ’s met veel eigen hits, die onder andere samenwerkten met Major Lazer, M.I.A. en Afrojack).
Organisatoren van dorpsfeesten in de regio volgen de verrichtingen van Jump to the Beat met veel belangstelling. Zo krijg je jongeren dus naar je feest. Het blijkt onbekend te zijn bij de jongedames. “Oh, maar dat is best wel een compliment!”

Jump to the Beat werd meer dan twee jaar geleden opgericht door een clubje vriendinnen van de Heemruiters. De samenstelling van de organisatie wisselt. Van de eerste editie zijn alleen Caitlin en Melanie Lorkeers over. Zij worden momenteel vergezeld door Eva Heetkamp, Dewi Gorter en Romy van Veen. Allemaal tussen de 18 en 24 jaar. Twee andere dames van het eerste uur zijn nog wel bij het feest betrokken, maar aangezien zij nu in het buitenland zitten, staan hun activiteiten tijdelijk op een laag pitje. “We wilden een feestje organiseren, maar dat is een beetje uit de hand gelopen”, vertelt Caitlin. “Het was aanvankelijk de bedoeling om het in de kantine van de manege te houden, maar dat liep allemaal een beetje anders.” Dewi: “We zijn allemaal lid van de Heemruiters. Dat is ons geluk. We hebben hier al een locatie. Om een feest te organiseren hoeven we geen dure tent te huren en bovendien beschikken we over heel veel enthousiastelingen.” “We proberen steeds professioneler te worden”, vertelt Melanie. “Het eerste jaar was het nog uitproberen en aftasten. Nu zijn we vooral bezig om het feest nog mooier te maken en te perfectioneren.”

Niet goedkoop
De hele ondergrond van de manege wordt bedekt met houten vloerdelen. Er komt een groot professioneel podium te staan en een uitgebreide lichtshow maakt het geheel af. Zo’n feest organiseren is niet goedkoop. De dames waken over een budget van enkele tienduizenden euro’s. Slapeloze nachten houden ze er echter niet aan over. Caitlin: “Ik heb om eerlijk te zijn nooit het besef gehad.” Melanie: “We bespreken alles met de hele groep. Het is niet zo dat je in je eentje over een groot bedrag beslist. Aan geldsmijterij doen we niet. We hebben een budget en dat proberen we te gebruiken om het feest steeds te verbeteren. Elk verbeterpuntje kost weer geld. We steken het dus ook echt niet allemaal in de programmering.”

Van de andere kant
Het eerste jaar mochten ze maximaal 1500 bezoekers ontvangen, na de realisatie van een extra nooduitgang in het tweede jaar 2000. “Het eerste jaar waren we uitverkocht, vorig jaar net niet, maar het doel is om dat dit jaar wel weer te bereiken.”

Voor Dewi, Eva en Romy is het hun eerste keer in de organisatie. Dewi en Eva hielpen de voorgaande edities trouwens al wel mee. Romy ging beide edities als bezoeker. Eva: “Dat is uiteindelijk ook echt het leuke. Wij maken het nu allemaal van de andere kant mee.” Dewi: “Dat het begint met een plattegrond, je ziet hoe het allemaal wordt uitgevoerd en het eindigt met een groot feest.”

Aanvang is om 21.00 uur. Kaarten à 13,50 euro (exclusief voorverkoopkosten) zijn verkrijgbaar via staging2.jumptothebeat.nl. Volg de site ook voor het laatste nieuws over de speciale buslijnen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.