demonstratie jassen waxen in de olsterhof

Veel mensen kennen de oer-Engelse waxjas als een jas voor het echte buitenwerk. In de loop der jaren zijn er verschillende modellen en kleuren bijgekomen. Wat is gebleven, is de waxlaag die afhankelijk van het gebruik om de paar jaar vervangen moet worden.

Zaterdag kunt u zien hoe op traditionele wijze jassen worden voorzien van een verse dressing. Doorlopend wordt dit ambachtelijke werkje aan het publiek getoond. Het rewaxen van een jas is van belang om de jas waterdicht te houden en voorkomt bovendien slijtage.

Het bijwonen van de demonstratie is gratis, aan het waxen van uw eigen jas zijn kosten verbonden, meer informatie vindt u op staging2.olsterhof.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.