decky en yosina uit olst in passion story

Decky en Yosina timmeren steeds vaker aan de weg. Deze zomer werd het duo voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘Best Music Act of Olst’. Vorig jaar zongen ze tijdens de tv-avond voor War Child het lied ‘Engel van mijn hart’ van Marco Borsato. Dat tv-optreden was bij de EO op NPO1 te zien en werd gepresenteerd door Tooske Ragas en Marco Borsato, beiden ambassadeur van War Child. Het initiatief van Decky en Yosina om hun filmpje met ‘Engel van mijn hart’ online te zetten werd daarmee door een jury (met o.a. Marco Borsato en diens dochter Jada) beloond, ondanks de zware concurrentie van heel veel andere ouder-kind- koppels.

Decky vertelde toen al dat zijn dochter erg bezig is met kinderen die het minder goed hebben. “War Child spreekt haar dan ook enorm aan. Samen zingen vinden we heerlijk. Maar op dat grote podium, dat vind ik wel spannend. Dat is wel wat anders dan samen in de kerk zingen, wat we wel eens doen. Volgens mij is Yosina straks minder zenuwachtig dan ik.”

Decky komt uit West Papua. Hij heeft zijn vrouw en twee dochters bijna een jaar moeten missen, maar nu is het hele gezin gelukkig weer bij elkaar. Samen met Yosina zingt hij vaak. Niet alleen in het Nederlands, ook in hun eigen moedertaal.

De organisatie, stichting Passie Producties, vindt het belangrijk om talenten uit de regio een podium te geven en hen onder de professionele begeleiding van muzikaal leider Sandra de Bruin verder te laten ontwikkelen. “Er is veel talent dat tegen professioneel niveau aan zit. Indrukwekkende stemmen, die je raken. Dat willen we graag laten horen in onze opvoeringen”, aldus Angela van den Berg en Judith de Rijk van stichting Passie Producties, afkomstig uit Olst en Den Nul.

Het verhaal over opgroeien, een onvoorwaardelijke liefde, het loslaten en het vinden van je eigen identiteit, gekoppeld aan een bijzondere muziek- en dansvoorstelling wordt opgevoerd in de dorpskerk in Wilp (8 december om 20.00 uur) en in de Bergkerk in Deventer (9 december om 20.00 uur en 10 december om 16.00 uur). Kaarten kosten 17,50 euro per stuk. Meer info op staging2.stichtingpassieproducties.nl

Foto: Jan van Aefst

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.