d66 raalte stelt vragen over landjepik

Landjepik
Boeren zouden in dit scenario de grond (wegbermen, groenstroken etc.) dat grenst aan hun akker in gebruik nemen. Ze maaien de begroeiing weg en brengen er mest op aan. Vervolgens zou er subsidie voor worden aangevraagd. De subsidie is dan niet alleen oneigenlijk verkregen, maar het zou ook de natuur schaden.

Volgens D66 gaat het ‘aanboeren’ van bermen en groenstroken ten koste van de begroeiing, waardoor vogels, vlinders en insecten verdwijnen. 

Vragen
De fractie van D66 in Raalte wil weten of deze praktijken zich voordoen in Raalte en of het college het eens is dat deze praktijken de natuur schaadt. Daarnaast wil D66 weten of de gemeente bereid is om handhavend op te treden als deze gevallen zich voordoen in de gemeente.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.