cu doet in raalte niet mee aan de gemeente raadsverkiezing

CU had in het verleden een lijstverbinding met het CDA wat door wijzigingen in de kieswet niet langer mogelijk is. Vanuit de provinciale afdeling werd er door voorzitter Andre Klumpje mensen gezocht die zich beschikbaar wilden stellen voor het raadswerk. We hebben in relatief korte tijd een goed maar jong team bij elkaar gevonden van een groepje Raaltenaren die zich kunnen committeren aan de standpunten van de partij vertelt Derks.

De lokale politiek ga je niet zomaar in volgens hem. Een raadszetel kost veel tijd en inzet van de persoon in kwestie. Het is meer dan zomaar een avondje vergaderen. We hebben nu een goed team met jonge mensen allemaal druk met hun gezin en werk. Derks zelf ondernemer met een bedrijf in de communicatie wereld en een jong gezin thuis in Heino is in zijn studententijd in Zwolle actief geweest voor de partij en weet waar hij het over heeft.

Lijsttrekker
Niemand van de kandidaten wil de lijsttrekker zijn vertelt Derks die zelf op de tweede plek van de lijst staat. Een zetel in de raad van Raalte behalen is statistisch zeer goed mogelijk maar die door tijdgebrek niet CU waardig kunnen invullen is kiezersbedrog.

We kiezen er voor om de komende vierjaar de lokale politiek op de voet te volgen en waar nodig onze standpunten voor of achter de schermen te laten horen. We hebben als team deze beslissing genomen, het is jammer maar wel zo eerlijk naar onze achterban.

Voor of achter de schermen? Krijgen we van jullie dan een stemadvies straks in Maart? Ja zeker, we volgen, analyseren en zullen onze bevindingen ook zeker gaan delen en niet alleen eind maart.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.