college raalte wil sloopbank en schuur voor schuurregeling

Met de schuur-voor-schuurregeling kan een oude, niet meer gebruikte schuur op het ene erf gesloopt worden waarna er al dan niet op een ander erf extra nieuwbouwmogelijkheden komen. Voor schuren, maar ook voor de vergroting van woningen. Daarnaast komt er een ‘sloopbank’. Eigenaren die nog geen concreet plan hebben voor hun erf kunnen daarmee wel gebouwen slopen en die voor een periode van maximaal vijf jaar laten registreren bij die bank. Het sloopbewijs is gedurende deze periode verhandelbaar.

De al jaren bestaande en bekende Rood-voor-Roodregeling (waarbij in ruil voor sloop van een oude boerderij van minimaal 850 vierkante meter oppervlakte een nieuwe woning mag worden gebouwd) wordt ook verruimd. Straks mag die herbouw ook op een ander erf gebeuren. Sinds 2007 is zo’n veertig keer gebruik gemaakt van de Rood-voor-Roodregeling.

Verder worden de mogelijkheden om niet-agrarische bedrijven te vestigen in leegstaande agrarische gebouwen verruimd. De gemeente zal vaker meewerken aan nieuwbouw, mits de plannen passen in het buitengebied en de ruimtelijke kwaliteit verbeteren.

Ambtenaren Vincent Breen, Robert Voeten en Roelof Ekkelenkamp worden verantwoordelijk voor het nieuwe beleid. Ze hebben voor het opstellen van de beleidsnota ‘Erven in beweging’ hun oren en ogen goed de kost gegeven. Zo voerden ze vele gesprekken met bewoners van het platteland. Ook de Provincie en de gemeenten Deventer en Olst-Wijhe werden bij het opstellen van de nota betrokken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.