Home / archiefcentraal / cda overijssel blijft overijsselse belangen vertegenwoordigen in dossier lelystad airport

cda overijssel blijft overijsselse belangen vertegenwoordigen in dossier lelystad airport

De fractie blijft bij haar standpunt dat het proces in het dossier Lelystad Airport niet zorgvuldig is geweest en dat zorgvuldigheid en veiligheid boven snelheid gaan. Eerst het luchtruim herindelen en dan pas vliegen is wat er moet gebeuren. De CDA-Statenfractie is teleurgesteld dat het kabinet niet kiest voor deze aanpak en dat de Tweede Kamer dit bij monde van de coalitie niet heeft afgedwongen.

Zorgen Oost Nederland
Zowel de Statenfractie als de raadsfracties van de betrokken gemeenten vinden het van het grootste belang dat ook de zorgen en belangen van Oost Nederland nadrukkelijk worden meegewogen bij de uiteindelijke beslissingen. De minister heeft aangegeven dat zij zorgvuldigheid in het proces naar de opening van het vliegveld nu van het grootste belang vindt. Dat zet wat de CDA Statenfractie betreft de deur op een kier.

“Wij hopen dat het kabinet deze kans grijpt om het proces, waarin zoveel fouten zijn gemaakt recht te trekken”, aldus Bouwien Rutten. De CDA-Statenfractie zal zich hiervoor vanuit Overijssel tot het uiterste blijven inspannen.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.