Home / archiefcentraal / campagneteam rijden zonder invloed komt naar capellenborg

campagneteam rijden zonder invloed komt naar capellenborg

Het campagneteam is aanwezig bij Capellenborg in Olst-Wijhe met de ‘Pitch’. De leerlingen maken een korte presentatie over het effect van het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Ze zijn actief met het onderwerp bezig en doordat zij anderen moeten overtuigen, is de kans dat zij zelf onder invloed gaan rijden kleiner.

De beste presentatie wordt beloond met een verassingspakket vol gadgets, maar het belangrijkste is dat ze allemaal wijzer zijn geworden, van de gevaren van rijden onder invloed en dat rijden onder invloed geen goed idee is. Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles.

Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden. ROV Oost –Nederland De campagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid.

Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.