bruisend jubileumconcert heeren van salland

Voorzitter Hans Flierman van De Heeren van Salland kon een nagenoeg uitverkochte zaal welkom heten. Hij gaf snel het dirigeerstokje over aan Hans Mol die zijn koor vijf stukken liet zingen in verschillende talen. Het koor begon a capella met een Zuid Afrikaans lied. Jan Vayne begeleidde vervolgens het koor op zijn eigen frivole manier, waarbij hij als het ware zijn muziek om de noten heen liet dansen.

Hierna kreeg Jan Vayne het toneel voor zichzelf. In een humoristische causerie daagde hij het publiek uit om te zeggen wat hij moest spelen. Dat ging van klassiek, naar populair en weer terug. Onnavolgbaar wist Vayne de verschillende melodieën in elkaar te laten vloeien. Sinterklaas- of kerstliedjes, hij plakte ze fantastisch aan elkaar.

Na de pauze was het de beurt aan de BigBand van het Carmel College onder leiding van hun muziekleraar Hans Doeleman. Alsof ze al jaren op de bühne staan, zo gemakkelijk wisten de jongelui het publiek enthousiast te maken. Als afsluiting speelden en zongen alle artiesten samen nog een medley van Ramses Shaffy.

De Gemeente Raalte waardeerde deze bijzondere samenwerking tussen een professionele pianist, een mannenkoor en studenten van het Carmel en stelde een subsidie van €750 beschikbaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.