brett reisbescheiden

Kalm reed ik door het reeën-rijke Rechterense Veld, werd drie keer ingehaald en vroeg: ‘Wat denk je?’. Ze keek me licht verwijtend aan: ‘Ik heb mijn oude bij me, mijn pinpas, mijn haar zit achter mijn oren en de pasfoto’s zijn recent én voldoen aan alle eisen. Zeur niet’. Dat had ik nou net wél willen doen: lekker 55 plus doorzeuren over niet mee te krijgen rijbewijzen, vergunningen voor schuurtjes en aflopende dakkapellen en andere gemeenteloketperikelen. Ik hield het maar bij: ‘We zullen zien.’

In het prachtig gerestylede Dalfsen parkeerde ik onder de Albert Heijn. We wandelden een stukje, gingen door de draaideur van het eveneens prachtige gemeentehuis, trokken een nummertje en namen plaats op de bank. Tot zover geen vuiltje aan de lucht. Toen kwam echter de receptioniste met een voor mij niet geheel onverwachte mededeling: ‘Het loket burgerzaken is vandaag gesloten in verband met een systeemupdate. Stond overal hoor.’

Kort daarna, bij de bakker, smaakte deze kleine overwinning binnen het huwelijk nog beter dan de koffie.

staging2.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.