brett boven

Nou ja, dat was misschien wat teveel gevraagd, maar dat iedereen gewoon een beetje rekening met elkaar houdt en niet om ieder wissewasje elkaar in de haren vliegt, met automatische wapens op elkaar begint te schieten, vanuit de lucht onschuldige burgers bombardeert of met een vrachtwagen plankgas over een drukke boulevard rijdt.

Maar die gedachte kwam niet. Eindejaarsangst overheerste. De wereld gaat naar de bliksem.

‘U bent zo lang. Wilt u dat even voor me pakken?’ De vrouw was klein van stuk. ’Natuurlijk mevrouw.’ Ik reikte naar de bovenste plank en zag zuivelproducten waarvan ik het bestaan niet kende. Ik las: ‘Enjoy plant power – Good for you – Good for the planet – Caring for the people.’ Prima spul leek me dit want het was ook nog eens ‘100% plantaardig, voedzaam en rijk aan soja-eiwitten. Licht verteerbaar, van nature lactosevrij en arm aan suikers en verzadigde vetten.’

‘Deze?’, vroeg ik. De vrouw wees met haar vinger: ‘Die daar links. Géén light. Daar word ik misselijk van.’ Daar kon ik me iets bij voorstellen. Ik gaf haar het pak. ‘Moet u verder nog iets van boven?’

Ze keek me confuus aan. ‘Van boven? Wat zou ik van boven moeten? De zegen? Al het goede? Mijnheer, de tijd dat ik nog iets van boven verwachtte, is wel voorbij hoor.’ Ze draaide linksaf naar de koekjes.

Ook bij haar vermoedde ik geen kerstgedachte.

staging2.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.