bijzondere expositie van gert roelofsen op kasteel de haere

De Waddenzee speelt een belangrijke rol in zijn werk. De afwisseling van eb en vloed. Het steeds veranderende licht. Hij probeert de glinstering van het rimpelende water in zijn schilderijen te vangen.  Op de tentoonstelling op Kasteel De Haere zijn straks kleine doeken te zien maar ook werken van meer dan twee meter. De transparante en kleurrijke schilderijen van Gert Roelofsen komen in de statige kamers van het kasteel uitstekend tot hun recht.

Gert Roelofsen schildert intuïtief. “Gestuurde toevalligheid” noemt hij dat. Zo is ook zijn biografie samen te vatten. Als student ging hij bouwkunde studeren, maar switchte al snel naar geneeskunde. Hij werd huisarts, eerst enkele jaren in Afrika en daarna lange tijd ergens op het Groningse platteland. Op latere leeftijd gooide hij het roer weer om en schreef hij zich in aan de kunstacademie Minerva in Groningen. In 2004 studeerde hij af. Sindsdien werkt hij als zelfstandig beeldend kunstenaar.

Hij woont sinds een jaar in Lochem en heeft in een leegstaande machinefabriek in Olst zijn atelier. Vanaf volgend jaar is zijn werk hier regelmatig te zien en zullen er ook exposities gehouden worden door andere kunstenaars. Voor medio april staat al een groepstentoonstelling op het programma van kunstenaars uit de gemeente Olst-Wijhe die samenwerken in de stichting ’t SAL.

Waar
Kasteel de Haere, Olst
http://staging2.kasteeldehaere.nl
Haereweg 4
8121 PJ Olst
0570 591 500

Wanneer
9 december 2017 t/m 3 februari 2018

Openingstijden
Vrijdag 11:00 – 17:00 uur
Zaterdag 11:00 – 17:00 uur
Zondag 10:00 – 17:00 uur

Gert Roelofsen
Atelier De Fabriek in Olst
staging2.gertroelofsen.nl
Jan Hooglandstraat 31
8121 BV Olst
06-13806927

Meer foto's