bestuur en leden vvd blij met gevarieerde kandidatenlijst olst wijhe

De top-6 van de lijst telt vier nieuwe namen. De VVD Olst-Wijhe gaat de verkiezingen in met Anton Bosch, huidig wethouder, als lijsttrekker. “We hebben met deze kandidaten een mooie mix van ervaring, deskundigheid, jong talent en lokale betrokkenheid. Wij gaan ervan uit dat we met deze lijst en het vastgestelde verkiezingsprogramma ‘Olst-Wijhe Dichtbij’, de VVD in Olst-Wijhe tot de grootste partij kunnen maken”, zegt Sytze Dijk, secretaris van de selectiecommissie.

Naast Anton Bosch wordt de top-6 gevormd door: Hans Olthof (Olst), Erna ter Haar (Welsum), Stefan Groote Schaarsberg (Wijhe), Margriet Wegman (Wesepe) en Arnold Nijland (Wesepe). De totale kandidatenlijst bestaat uit negentien personen.

Hans Olthof was eerder actief in de gemeenteraad van Olst-Wijhe. Hij brengt, naast zijn aanstekelijke enthousiasme en deskundigheid op diverse beleidsterreinen, ook de nodige raadservaring in. Erna ter Haar is al jarenlang actief binnen de VVD. Eerst in Deventer, later in Voorst. Na haar verhuizing naar Welsum volgde ze de gemeentepolitiek in Olst-Wijhe op de voet. Dit jaar rondde ze de cursus ‘Politiek Actief’ met succes af.

Stefan Groote Schaarsberg is een jong politiek talent en weet met zijn out of the box-benadering veel mensen te inspireren. Hij is bijna klaar met de studie Informatica aan het Saxion in Twente en wil daarna graag aan de slag in de raad. Margriet Wegman komt uit een echt VVD-nest. Zij is de dochter van VVD-statenlid Jeannette Rikkink. Wegman is verloskundige van beroep en brengt veel lokale expertise in. Arnold Nijland completeert de top-6 in Olst-Wijhe. Hij is zittend raadslid en bestuurlijk zeer betrokken bij het dorp Wesepe.

Verkiezingsprogramma
Behalve de kandidatenlijst hebben de leden ook het lokale VVD-verkiezingsprogramma vastgesteld. De VVD maakt zich voor de periode 2018-2022 hard voor een veilige gemeente waar het goed wonen, werken en recreëren is, met oog voor een beheersbare lastendruk. De VVD Olst-Wijhe zet verder in op: het vormgeven van partnership, ruimte voor initiatieven en innovaties, veiligheid, een gastvrije gemeente door afschaffing toeristenbelasting en aandacht voor lokale duurzaamheid door aansluiting te zoeken bij het internationale keurmerk Citta Slow, waarbij de betrokkenheid van inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties centraal staat.

Voor meer informatie over het VVD-programma ‘Olst-Wijhe Dichtbij’: staging2.olst-wijhe.vvd.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.