autocrossteam welgraven uit lettele tevreden over 2017

“Na weer een winter zonder winterweer, stonden we in het voorjaar toch weer aan de start van een nieuw autocross-seizoen. Niet in de voor ons gebruikelijke Keverklasse, maar in een zg. sprinter, voorzien van een motorfiets krachtbron van Suzuki.

Doordat we als team besloten hadden om in een andere klasse te gaan starten, betekende dit ook dat het op voorhand niet zeker is of je als team mag deelnemen aan wedstrijden voor het Nederlands kampioenschap. Gelukkig voor ons stokt het aantal inschrijvingen bij 45 teams, waardoor we zeker mogen deelnemen aan genoemd kampioenschap, zonder kwalificatiewedstrijden te hoeven rijden. Het Nederlands kampioenschap autocross is te volgen middels samenvattingen op RTL 7 televisie, waardoor het een grote aantrekkingskracht heeft op deelnemers, sponsoren en publiek. Tevens zal Wesley de nieuwe A&P bolide inschrijven voor het volledige AutocrossMasters kampioenschap, met wedstrijden in België en Nederland.

Het seizoen start echter moeizaam, met zowel pech als gewenningsproblemen in zowel het Nederlands kampioenschap als ook bij de AutocrossMasters, maar na aanpassingen aan o.a. de versnellingsbak en de bandenkeuze volgt er een prachtige curve in de prestatielijn. De eerste wedstrijden waren ècht om te leren, maar vanaf de wedstrijd in Toldijk (eerste keer een finaleplaats behaald) ging het alleen maar beter met als NK-seizoensafsluiter een mooie vijfde plek tijdens de wedstrijd in Gendringen.

Ook tijdens de wedstrijden voor de AutocrossMasters-kampioenschap was een zelfde stijgende lijn te zien. Met de aller- allerlaatste wedstrijd van het seizoen als absoluut hoogtepunt. Na een tweede plaats in de zg. klasse 7 volgde er een startbewijs voor de SUPERfinale. Hierin strijden alle winnaars van de verschillende wedstrijdklasse’s, in een 20-ronden lange wedstrijd voor een enorme prijzenpot. Wesley rijdt hierin vanuit het middenveld naar de voorste gelederen, even op kop, met uiteindelijk een fantastische derde plek, wat een apotheose!

Tevreden kijken we terug op seizoen 2017, maar tevens is voor ons seizoen 2018 al weer begonnen. Middels diverse aanpassingen aan de auto proberen we te verbeteren op technisch vlak, om te kunnen strijden voor overwinningen en prachtige eindklasseringen in 2018, in opnieuw zowel het AutocrossMasters- als ook het Nederlands kampioenschap.

Autocrossteam Welgraven dankt al haar sponsoren en leden van de Club van 50/100 voor hun steun en support in 2017, en wenst iedereen een succesvol, sportief en bovenal gezond 2018 toe!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.