alle woningen in 2050 van het gas af begin er nu vast mee

Voor inwoners van de gemeente betekent de omschakeling dat er anders gekookt moet worden, dat de CV-ketel vervangen moet worden, dat alles wat je nu op gas doet, straks op elektrisch moet. Grootste gasverbruikers zijn de verwarming en het warm water. Voor koken gebruik je maar weinig gas. Maar ja, als het er niet meer is, is het er niet meer.

We stoppen met aardgas, gewoon omdat het opraakt. En daarom stappen we over op bijvoorbeeld energie van wind en zon. Want dat raakt nooit op. Zon en wind leveren ook schone, dus niet vervuilende energie.

Nu al beginnen
Overstappen op elektrisch lijkt de beste optie. Qua infrastructuur hebben we allemaal al stroom in huis. En je kunt het met panelen op je dak ook zelf opwekken, wat het allemaal aanzienlijk goedkoper maakt. (Je kunt geld lenen voor panelen, dat kun je terugbetalen met vanwege een lagere stroomrekening.)

Bijvoorbeeld:
– Als je nu op het punt staat een nieuwe CV-ketel aan te schaffen, is het slim al een elektrisch aangestuurde te kopen.
– Als je nieuw bouwt, doe net alsof die gasleiding er niet ligt en ga helemaal op elektrisch.
– Leg zoveel mogelijk zonnepanelen op je dak om je eigen stroom op te wekken.

De vakmannen van het energieloket Salland kunnen een gratis energieadvies geven. Een scan kun je aanvragen via energieloketsalland@gmail.com. Een uitgebreidere scan kost geld, maar dat is met terugverdiengarantie op de energierekening!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.