Home / archiefcentraal / alle kleuters in raalte gezien door logopediste

alle kleuters in raalte gezien door logopediste

Door alle kinderen tussen de 4 en 6 jaar te screenen worden mogelijke taal- of spraakproblemen snel gesignaleerd, waardoor een snelle en goede behandeling mogelijk is. Een taalachterstand wordt bijvoorbeeld vroegtijdig gesignaleerd en ook de taalontwikkeling wordt gestimuleerd. De logopediste kijkt naar problemen op het gebied van adem en stem, mondgedrag, gehoor, taal en spraak.

De leerkrachten krijgen ondersteuning bij de begeleiding van kinderen met logopedische problemen. Bij signalering van logopedische problemen verwijst de schoollogopediste door naar een particuliere praktijk voor behandeling of er volgt een follow up screening om de ontwikkeling van het kind te volgen.

Aan het eind van elk schooljaar worden de resultaten in een verslag uiteengezet. Uit het jaarverslag 2016-2017 blijkt dat de gemeentelijke doelen behaald zijn. Het jaarverslag van het schooljaar 2016 – 2017 staat op de website van de gemeente Raalte.

Lees ook

Wiegeliedjes en nachtmerries in Nicolaaskerk

WIJHE – Sinje Kiel en David van Ooijen verzorgen op zaterdag 7 augustus een concert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.