zang en oratoriumvereniging raalte viert 70 jarig bestaan met the messiah

In 1947 werd in Raalte een gemengde zangvereniging opgericht die zich richtte op de klassieke muziek. In het begin ook met operette maar door de jaren heen vooral op de serieuze oratoria. Dat zijn omvangrijke vocale werken met een veelal geestelijke inhoud voor orkest, zangsolisten en koor. Het koor heeft door de jaren heen al laten zien dat het de grotere werken van onder andere Haydn (Die Schöpfung), Steiner (The Crucifixion) en Haydn (Die Jahreszeiten) aan kan. Door het jaar heen verzorgt de Zang en Oratoriumvereniging Raalte naast een grote gala-uitvoering nog diverse optredens in buurtdorpen en verzorgings- of verpleeghuizen. “Het koor is dan wel zeventig jaar oud, maar we zitten vol passie”, stelt lid Wim de Croon. “En dat zal ook tot uiting komen in dit concert. Het was een grote uitdaging om dit in te studeren.”

Zang en Oratoriumvereniging Raalte telt ruim vijftig leden, zowel dames als heren. Het koor wordt voor deze bijzondere gelegenheid aangevuld met een aantal ervaren gastzangers en vier solisten. Daarnaast is er muzikale ondersteuning van het 18-koppig begeleidingsorkest Strijklicht. Solisten zijn sopraan Merel van Geest, alt Dave ten Kate, tenor Jeroen de Vaal en bas Bert van de Wetering. Het geheel staat onder leiding van dirigent Sander van den Houten.

Vanwege de lengte van The Messiah, ruim twee uur, zal er een ruime pauze worden ingelast waarbij de bezoekers een kopje koffie/thee krijgen aangeboden bij De Zwaan. De deuren van de basiliek gaan om 19.00 uur open voor publiek. Aanvang is om 19.30 uur. Kaarten à 20 euro, inclusief tekstboek en koffie/thee, zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij bloemisterij Passie-Flora, bij de leden van het koor en ’s avonds bij de ingang van de basiliek. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds, Stichting Roelofs Dijkslag en de gemeente Raalte. Voor verdere info zie staging2.zov-raalte.nl. Mannen en vrouwenstemmen zijn voor de continuïteit van het koor van harte welkom.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.