Home / archiefcentraal / wedden maar wie wordt de nieuwe prins van de stoppelkaters

wedden maar wie wordt de nieuwe prins van de stoppelkaters

Of de huidige prins Gerard van der Weegh opgenomen wordt in het Convent van Oud Prinsen, dat is nog de vraag. Hij kan nog steeds niet op zijn lauweren rusten. Oud Prinsen hebben hem bespied en ‘opgejaagd’. Of hij het gehaald heeft, dat zal uit een filmpje blijken. Verder zijn er optredens van Theo de Jong, De Twee Knaken, Dubbel C!, Roalter Wille, de Raad van Elf, JUFS en Chicks on the Block. Zij strijden om de titel: Stöppelkraker van het jaar. Een muzikale wedstrijd voor het beste carnavalslied. Een deskundige jury bepaalt wie de juiste mix van originaliteit, creativiteit, zang, muziek en uitstraling heeft. De winnende act mag tijdens carnaval verschillende keren optreden. De acts kregen bij het componeren van hun carnavalslied hulp van Stöppelkater-hofcomponist Arwin Aberson. Verder staan er ook dansshows van de Fire Cats en de Hofdames op het programma.

Rond de klok van elf wordt bekend gemaakt wie zich de nieuwe prins van de Stöppelkaters mag noemen. Nogal een dingetje natuurlijk. Altijd goed voor weddenschappen en listige trucs om de identiteit van de prins te achterhalen.

Verder is er een optreden van feestzanger Tom Haver, bekend van nummers als ‘Stil in mij’, ‘Nacht na nacht’, ‘Hey jij!’, ‘Blijf vannacht bij mij’ en zijn nieuwste hit ‘Liefde bestaat’. Inmiddels heeft hij ook al furore gemaakt in de Oostenrijkse skigebieden. DJ Sander Scheperman zorgt voor de rest van de muzikale invulling van het programma.

De zaal gaat open om 20.30 uur. Het programma start om 21.11 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Schulten Lederwaren V.O.F. Indien nog voorradig ook ‘s avonds aan de kassa.

Jeugdprins
Op zondag 12 november volgt de verkiezing van de Jeugdprins van De Krielen. Die staat ditmaal in het teken van de jungle. Drie kandidaten, Thies Jansen, Jip van Helvoirt en Floris Zwakenberg, maken in een onderlinge strijd uit of ze zich na afloop prins of adjudant mogen noemen. Ze worden beoordeeld op presentatie, vrijheid van spreken en handelen, originaliteit, behendigheid en stressbestendigheid. Vooral de playback-act weegt zwaar mee in het oordeel van de jury. Dat is het enige onderdeel dat de kandidaten vooraf kunnen oefenen. De Leeren Lampe is die middag geopend vanaf 14.30 uur. Het programma begint om 15.00 uur. De entree is gratis.

Lees ook

Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.