waterschappen noordoost nederland verlengen samenwerking bestrijding muskus en beverratten

In 2002 werd de bestrijdingstaak van de muskus- en beverratten door de provincies Drenthe en Overijssel overgeheveld naar de toenmalige 6 waterschappen in deze provincies.

De waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa’s, Reest en Wieden, Groot Salland, Velt en Vecht en Regge en Dinkel besloten om de bestrijding gezamenlijk aan te pakken in Noordoost-Nederland. Er werd een coördinator aangesteld die overkoepelend voor de 6 waterschappen werkt.

In 2011 werd door wijziging van de Waterwet de bestrijdingstaak overgeheveld van de provincies naar de waterschappen. Hierbij werd de provincie Groningen toegevoegd bij Noordoost-Nederland. In 2012 werd de samenwerkingsovereenkomst gecontinueerd.

Deze overeenkomst loopt nu af. Na evaluatie is door de huidige 4 waterschappen besloten om de samenwerking met 5 jaar te verlengen met een tussentijdse evaluatie in 2019. Deze overeenkomst geldt vanaf 23 november 2017 en loopt tot 23 november 2022.

Muskus- en beverratten
De (oostelijke) waterschappen hebben een wettelijke taak om de muskus-en beverratten te bestrijden om de waterveiligheid en de volksgezondheid te bewaken. We vangen muskus- en beverratten, omdat zij gangen en holen graven in bijvoorbeeld dijken en taluds. Hierdoor verzwakt een dijk en kan deze (deels) instorten. Met als gevolg een mogelijke overstroming.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.