Home / archiefcentraal / viering jubileum nicolaaskerk start met luther en theatervoorstelling

viering jubileum nicolaaskerk start met luther en theatervoorstelling

Woensdag 1 november om 19.30 uur herhaalt ‘Maarten Luther’ deze actie bij de Nicolaaskerk in Heino. Het is tevens het officiële startschot van het programma in het kader van de viering van het 150-jarig bestaan van de Nicolaaskerk. De stellingen zijn ditmaal niet bedoeld als protest tegen Rome, maar om mensen na te laten denken over wat goed leven is. Iedereen is welkom.

Daarna volgt een theatervoorstelling in de kerk. Verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda presenteren gedurende hun voorstelling ‘Kom naar voren’ bekende en minder bekende voorlieden van de Reformatie. In tekst en beeld, begeleid door de klanken van een accordeon, komen de historische personen tot leven.

Denk aan: Maarten Luther, Jan de Bakker uit Woerden, de Duitse vorst Philipp von Hessen, de gastvrije Menso Alting, de Bijbelgetrouwe Calvijn, de dappere Menno Simonszoon, de geleerde Arminius en de meid van de pastoor in Borne. Aanvang is om 20.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er gelegenheid om een vrije gift te geven.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.