tip van energieloket salland dimmen met je dimmer

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Volt = Ampère x Ohm. Dat is de wet van Ohm. In ons huis komt er 220 Volt uit het stopcontact. Dus als we iets willen veranderen aan bijvoorbeeld de hoeveelheid licht die een lamp geeft, moeten we iets doen met ampère en ohm. De dimmer voert de weerstand op, ampère gaat daardoor naar beneden. 220 Blijft gelijk.
Kortom: een door de dimmer minder hard brandende lamp, verbruikt niks minder elektriciteit.
Maar nu komt het: de dimmer zelf gebruikt ook stroom, zelfs als de lamp uit is. Dus met een dimmer ben je niet minder, maar meer stroom kwijt.

Als je bedenkt dat heel veel dimmers in een huis altijd op dezelfde stand staan, dan kun je beter een lamp kopen die bij die stand past (eentje met minder watt) en de dimmer er uit doen.

Dat geldt trouwens ook voor transformators, dat zijn in feite ook dimmers.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.