t schippertie brengt boekje uit met luttenbergs heksenverhaal

Het boekje beschrijft het levensverhaal van de mooie en zachtaardige Aleida. Nadat haar vader door de kwaadaardige rentmeester van de havezate is vermoord en zij vervolgens door hem als slavin wordt misbruikt, wordt Aleida gered door de Hongaarse alchemist die samen met een stel Witte Wieven bovenop de Luttenberg woont (er bevindt zich daar nog steeds een ‘wittewievenkuil’). Door hen wordt Aleida ingewijd in de magische kunsten. Van lieverlee verandert ze in een boosaardige heks en neemt ze gruwelijk wraak op haar kwelgeest en de boeren van de buurtschap die haar altijd als voetveeg hebben behandeld.

Hoewel ‘De heks van Luttenberg’ een fictief verhaal is, bleek uit onderzoek in de eerste helft van de twintigste eeuw in opdracht van het Meertens Instituut uit Amsterdam dat de meerderheid van de bewoners van Luttenberg destijds nog rotsvast in het bestaan van heksen geloofde. ‘De heks van Luttenberg’ kost 3,50 euro en is verkrijgbaar bij ’t Schippertie en bij de Bruna in Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.