stinkend reich in dolde wettering

En dat pretentieloos mag eigenlijk wel met hoofdletters. De onderwerpen waarover de band zingt beperken zich tot snacks (hamburgers, gehaktballen en worst), vrouwen en bier. Heel veel bier. En dat dan in het Nederlands en zo droog en knullig mogelijk. Een klein voorbeeld uit één van de literaire ‘chansons’ die de mannen ten gehore brengen: ‘Van gerst en hop hebben wij geen hinder, daarvan maken wij een fijne pretcilinder’. Dus… Niet voor niets omschrijven de heren hun geluid als ‘100% bierrock’. Minus die liedjes over snacks en vrouwen dan.

De drie bandleden, Jasper Vosselman, Mattijs van Keulen en Marcel Winkes, speelden eerder onder andere in metalbands als To Elysium, Locked & Loaded en Dirty East. Stinkend Reich stopt er binnenkort mee, maar maakt eerst nog een kleine afscheidstournee.

De organisatie is in handen van Gerard Adema van Buurman’s Feestje. Hij vertelt: “Ik ken de band al een fors aantal jaren en elke keer wanneer ze optreden voor een nieuw publiek dan is altijd de eerste reactie: ‘Hè, wat is dit?’ Het is rock met daarbij een bijna punkachtige manier van zingen en dan ook nog eens in het Nederlands. Maar dat went heel snel en dan volgt de lol. Wat te denken van titels als: Bier, Televisie, Beenham, Brouwen, Hamburger, Vrouwen, Worst, Goudgeel en ga zo maar door?”

Aanvang is om 22.00 uur. De entree is gratis. Zie verder staging2.stinkendreich.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.