sinterklaas en zijn pieten weer naar salland

Raalte
De Sint en zijn gevolg worden zaterdagmiddag 18 november om 14.00 uur verwacht bij De Zwaan. Hij maakt eerst een rondtocht door de Westdorplaan, Deventerstraat, Brugstraat, Kortestraat, Kuiperstraat, Botermakerstraat en Schapenstraat, waarna hij om 14.00 uur aankomt op de Varkensmarkt. Daar wordt hij welkom geheten door het ROV-bestuur en burgemeester Dadema. Net als vorig jaar neemt de Sint de disco Piet weer mee, dus onderweg wordt het een gezellig muziekfeest. Naar verluidt is het gezelschap niet helemaal compleet en zou dat nog wel eens voor verwarring kunnen zorgen. Misschien dat #vlogpiet al iets meer weet te vertellen hierover. Je kunt hem nu al volgen op de facebook pagina van sinterklaas-raalte.

Op het plein voor De Zwaan staan er voor de kleinere kinderen bankjes. Hierop kunnen ze veilig zitten en van dichtbij het Sinterklaasfeest meemaken. Op meerdere punten hangen herkenningsborden. Vanaf 13.30 begint de muziek. Na afloop van het programma bij De Zwaan maakt Sinterklaas samen met alle Pieten een wandeling door de winkelstraten.

Sinterklaas is de komende weken regelmatig aanwezig in zijn tijdelijke woning aan de Herenstraat 6 in Raalte. De datums en tijden staan vermeld op de poster die je kan vinden op de deur. Elke dag staat er bij de deur een rode brievenbus waar de kinderen tekeningen, kleurplaten en verlanglijstjes voor Sinterklaas en zijn pieten kunnen posten.

Heino/Lierderholthuis
De Sint komt op zaterdagmiddag 18 november ook aan in Heino. Het programma staat net zoals in Raalte in het teken van de vermissing van één van de knechten van de Sint. Wat is er onderweg naar Heino toch gebeurd? Rond 13.45 komen de eerste pieten aan in de Sporthal van Heino. Daar wordt de Sint rond 14.00 uur feestelijk opgewacht door fanfarekorps Ons Genoegen. Het bestuur van de Heinose Winkeliers Vereniging en wethouder Wagemans heten het hele gezelschap welkom. Voor alle kinderen start er daarna een groot Sinterklaasfeest met muziek, dans en de ontknoping van het verhaal. Na afloop is er een groot Letterspel. Na Heino gaat de Sint met z’n Pieten door naar Lierderholthuis. Hier zal hij in een open koets rond gereden worden.

Heeten
Op zondagmiddag 19 november brengt Sinterklaas met al zijn Pieten een bezoek aan Heeten. Om 13.30 komt het gezelschap aan bij constructiebedrijf Elders. Ze worden daar verwelkomd door het plaatselijke fanfarekorps Sint Ceacillia. Hier stapt de Sint in een oude auto. In een grote optocht maakt hij een rondgang door het dorp. Rond 14.00 zal de Sint met zijn Pieten bij de sporthal arriveren. Voor alle kinderen start er dan een groot Sinterklaasfeest met muziek, dans en een spannend verhaal. Na afloop is er voor alle kinderen iets lekkers.

De Sint brengt samen met enkele Pieten ook nog een bezoek aan de bewoners van het woonzorgcentrum Stevenskamp. Bij slecht weer wordt de optocht afgelast en gaat de Sint rechtstreeks van Elders naar de sporthal.

Mariënheem
De Sint en zijn gevolg gaan op zondagmiddag 19 november op bezoek in Mariënheem. Om ongeveer 15.00 komt Sinterklaas samen met zijn gevolg aan bij De Schalm (deuren geopend vanaf 14.30 uur). Voor de kinderen volgt daarna een groot Sinterklaasfeest met muziek, dans, de prijsuitreiking voor de mooiste kleurplaten en misschien gaat Sinterklaas nog een spannend verhaal voorlezen. Het bezoek is rond 16.30 uur afgelopen. Voor alle kinderen is er daarna wat lekkers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.