schilderclub arnold hoek exposeert in hoonhorst

Dit is de eerste keer dat de deelnemers hun werk laten zien buiten Broekland. De getoonde werken zijn heel verschillend van opvatting, kleine en grote formaten, met de losse penseelstreek neergezet of uiterst precies. Arnold Hoek begeleidt de deelnemers vanuit hun eigen individuele kwaliteit, elk werk kan herleid worden tot de unieke maker.

Arnold Hoek genoot zijn opleiding aan de AKI te Enschede (Academie voor Kunst en Industrie, nu AKI Academie voor Art & Design, onderdeel van Artez), in de jaren zeventig. Foto en magisch realisme, nieuwe figuratie, pop-art, het was in de tijd dat stromingen naast en door elkaar liepen. Zijn werk kenmerkt zich door nauwkeurigheid en intensiteit op de vierkante centimeter.

Aanvankelijk uitte zich dat in het vrije werk in realistische voorstellingen met vaker een absurde draai. Vaak vanuit het klassieke thema “de vrouw”. Er ontstond werk in pastelkrijt, kleurpotlood en olieverf. Er kwam het moment dat figuren en realistische elementen verdwenen en alleen de compositie vertrekpunt en doel werd. Spannend, want aan de start van elke compositie was het eindresultaat onbekend.

De deelnemers aan de schilderclub Broekland komen uit de wijde omgeving van Broekland, waaronder Hoonhorst. Openingstijden expositie: maandag t/m woensdag van 13.00 – 17.00 u, donderdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 u.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.