sallandse sporters collecteren ruim duizend euro bij elkaar

Maandagavond gingen de eerste sporters en begeleiders op stap in Deventer. De rest van de week werd elke dag wel ergens gecollecteerd: in Raalte én in Deventer. Woensdag werd in Raalte ook de Iedereen Actief on Tour-bus ingezet. De grote, gele bus viel goed op en was een prima uitvalsbasis voor het collecteteam.

Special Olympics 2018
De opbrengst van de collecte is in eerste instantie bedoeld voor de NSFG. Maar… verenigingen en clubs die helpen collecteren mogen de helft van het bedrag dat ze ophalen zelf houden en inzetten. ‘Dat zetten we in voor de Special Olympics’, legt regiocoach Salland Actief én voorzitter van de Deventer Sportploeg Kees van Hoof uit.

‘Want in juni 2018 gaan we – vanuit Salland – met een grote groep sporters met een beperking naar dit geweldige toernooi. Daar is veel geld voor nodig en dus is het heel fijn dat we op deze manier wat kunnen “bijverdienen”. Maar ook heel belangrijk vind ik dat onze eigen sporters op deze manier ook iets voor andere kinderen met een beperking doen. De NSGK wil dat ieder kind, met of zonder beperking, mee kan doen in onze maatschappij. Dat sluit naadloos aan bij wat wij met Salland Actief doen. Dan is het toch geweldig dat onze sporters zich inzetten voor dat mooie doel?’

Digitale collectebus
Heeft u de collectant gemist? Zijn ze niet bij u aan de deur geweest? Het is heel makkelijk om digitaal te doneren. Elke euro helpt immers! Doneren kan hier.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.