rws verspreidt verslag meepraatbijeenkomst n35 heino noord

Het zou een besloten bijeenkomst zijn, die alleen voor een genodigd publiek toegankelijk was. Politici in Raalte van diverse partijen verbaasden zich. Ook zij waren niet op de hoogte van deze avond. VVD’er Alexander Kreule kwam er bij navraag achter dat, totdat de brief van de PB’s kwam, niemand op de hoogte was gesteld door RWS van deze bijeenkomst. In zijn ogen een totale communicatiemisser, want hoe moet de Raalter politiek haar controlerende functie uitoefenen en in december advies geven richting het college als zij niet op de hoogte is van wat er speelt?

De plaatselijke belangen, vertegenwoordigd door Dhr. Tomson (PB Laag Zuthem) en Mw. Assink (PB Hoonhorst), die in eerste instantie ook buiten de deur werden gehouden, mochten na politieke druk toch aanwezig zijn. Ook wij werden op vriendelijke maar dwingende manier buiten de deur gehouden, ook na een driekwartier durend telefoongesprek met de projectleider van RWS waarin de sociale onrust omtrent het onderwerp en een oproep tot transparantie leidend waren.

Uiteindelijk werd op de avond zelf, na nog meer maatschappelijke druk, iedereen die zich meldde toch binnengelaten. Een verslag van die avond werd door RWS opgesteld en naar de aanwezigen gemaild, met het verzoek het aan te vullen met op- of aanmerkingen. Tot verbazing van allen die niet mochten komen meepraten – en die avond thuis waren gebleven – kregen ook zij het in hun mailbox, net als de definitieve versie deze week.

De transparantie van Rijkswaterstaat en de manier waarop ze communiceren is iets waar menigeen zich over verbaast. In de bijlage het verslag. In het kader van de privacy van aanwezigen die dachten op een besloten bijeenkomst te zijn, is de presentielijst weggelaten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.