raaltenaren naar weissensee4kids

Het team bestaat uit vijf mannen en drie vrouwen uit Raalte. Carolien Berghuis, Ellen ter Haar, Inge van den Berg en Peter Bisschop doen voor het eerste jaar mee. Harold Berg, Edwin Berg, Jan-Peter Weidgraaf en Joost van Gaal hebben al eerder meegedaan. De schaatsers proberen een afstand van maar liefst 200 kilometer op natuurijs te volbrengen.

Meedoen aan deze schaatstocht vergt een goede voorbereiding. Naast dat de schaatsers volop aan het schaatsen, fietsen, hardlopen en fitnessen zijn, krijgen zij extra begeleiding van Hannes Schalkwijk van Fysiotherapie Salland.

Weissensee4Kids wordt voor de zevende keer georganiseerd. In totaal doen er zo’n honderd deelnemers mee. “De sfeer op de Weissensee was voorgaande jaren geweldig én je doet het echt ergens voor. Dat geeft een bijzonder gevoel. Vorig jaar heb ik samen met Edwin meegedaan en dit keer gaan wij met een grote club uit Raalte het ijs op. Dat wordt vast een schitterende sportieve ervaring, samen met het team”, vertelt Harold.

Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle en zelf afkomstig uit Raalte, is erg blij dat Raalte ook dit jaar weer vertegenwoordigd is. “Het is toch helemaal geweldig dat deze Raalter toppers deze sportieve uitdaging aan gaan en met ons mee gaan naar Oostenrijk voor het goede doel, trotser kan je mij niet maken”, aldus Booijink.

Iedereen die de actie wil steunen, kan een bijdrage storten via staging2.weissensee4kids.nl. Zoek onder deelnemers naar Schaatsteam Raalte.

Foto: Johan Wolff

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.