raalte automobiel club neemt bezoek aan sportwagenfabrikant donkervoort

Tijdens de rondleiding kregen zij uitleg over het allereerste exemplaar van een met Fordmoter gebouwde Donkervoort. Bij die moter is het er verder ontwikkeld en heeft Donkervoort haar moddelen verder kunnen ontwikkelen met veel innovatieve nieuwe en eigen ideeen.

De huidige motoren komen van Audi met de 2.5 ltr V5 motoren van ruim 400 PK voor de GTO en RS versies, auto s van circa 600 kilo met waanzinnige prestaties.

Vanuit de showroom werd tekst en uitleg gegeven in over de bouw, essemblage, spuit en plaatwerk.  Gemiddeld wordt er 400 uur aan een Donkervoort gewerkt voordat de eerste testritten worden uitgevoerd en uiteraard afhankelijk van wat de klant aan wensen pakket heeft.

Gemiddeld bouwt Donkervoort rond de 40 exemplaren per jaar waarmee het een zeer exclusief automerk is en blijft. Er werken circa 35 mensen bij Donkervoort. De vraag neemt Internationaal erg toe en Donkervoort wil op korte termijn zijn medewerkers sterk uitbreiden om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen.

Naast Lelystad bezit Donkervoort nog een Fabriek in Duitsland voor verkoop en een eigen raceafdeling, één van de bekende Donkervoort klanten is Tom Boonen die regelmatig met Donkervoort GTO/RS deelneemt aan verschillende races.

De RAC leden waren allen onder de indruk. De voorzitter van RAC overhandigde namens alle leden een typisch Raalter specialiteit aan de medewerker van Donkervoort, namelijk een Raalte Luiken/Jorink Speculaas en GWZ Woolderink Kruidenbitter. Daarbij waren de leden zacht aan het fluisteren en vermelde daarbij dat zij allemaal een beetje verliefd zijn geworden op Donkervoort.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.