pvdd neemt deel aan protest tegen lelystad airport

“De weg van ongebreidelde groei van vliegverkeer is een doodlopende. De schade voor natuur, dier, mens en milieu is niet te overzien”, aldus Arissen. 

Lelystad Airport moet vanaf 1 april 2019 een deel van de (vakantie)vluchten van Schiphol overnemen, zodat onze grootste luchthaven verder kan doorgroeien.  Ook bewoners van Salland en het Vechtdal zouden last kunnen krijgen van het overvliegende luchtverkeer. Om de aanvliegroutes van Schiphol niet in de weg te zitten mogen de toestellen van en naar Lelystad over een groot deel van ons land niet hoger vliegen dan 1.800 meter.

“Met alle gevolgen van dien: meer geluidsoverlast, meer schade voor volksgezondheid en milieu en meer kans op botsingen met vogels”, zegt Arissen. “De enige verantwoorde en zorgvuldige stap is nu te stoppen met de uitbreidingsplannen voor Lelystad Airport en Schiphol. Waarom nog meer luchtvaart als we nu al de klimaatdoelstellingen niet halen?”

De manifestatie bij Lelystad Airport is zaterdag 11 november van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.