Home / archiefcentraal / pvdd neemt deel aan protest tegen lelystad airport

pvdd neemt deel aan protest tegen lelystad airport

“De weg van ongebreidelde groei van vliegverkeer is een doodlopende. De schade voor natuur, dier, mens en milieu is niet te overzien”, aldus Arissen. 

Lelystad Airport moet vanaf 1 april 2019 een deel van de (vakantie)vluchten van Schiphol overnemen, zodat onze grootste luchthaven verder kan doorgroeien.  Ook bewoners van Salland en het Vechtdal zouden last kunnen krijgen van het overvliegende luchtverkeer. Om de aanvliegroutes van Schiphol niet in de weg te zitten mogen de toestellen van en naar Lelystad over een groot deel van ons land niet hoger vliegen dan 1.800 meter.

“Met alle gevolgen van dien: meer geluidsoverlast, meer schade voor volksgezondheid en milieu en meer kans op botsingen met vogels”, zegt Arissen. “De enige verantwoorde en zorgvuldige stap is nu te stoppen met de uitbreidingsplannen voor Lelystad Airport en Schiphol. Waarom nog meer luchtvaart als we nu al de klimaatdoelstellingen niet halen?”

De manifestatie bij Lelystad Airport is zaterdag 11 november van 10.00 tot 12.00 uur.

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.