pvda college moet olst wijhe met een schone lei overdragen

De PvdA vindt ook dat er in Olst-Wijhe met name in sociaal opzicht nog slagen zijn te maken. De raadsfractie wil dat er extra aandacht komt voor werkzoekenden die langzaam richting bijstand dreigen weg te glijden. Boerman: “De PvdA wil dat de gemeente, in samenwerking met het UWV, extra aandacht aan deze groep van werkzoekenden schenkt. Ook ziet de PvdA graag dat het college extra inzet op de bestrijding van de armoede onder kinderen. Volgens Boerman doet het college er goed aan om eens in Dalfsen te gaan kijken. “Gezinnen met een inkomen tot `120% van de bijstandsnorm kunnen daar tot € 400 aan hulp in nature aanvragen voor hun kinderen. Deze hulp wordt zoveel mogelijk door lokale ondernemers geleverd”.

De PvdA is blij dat de gemeente serieus werk maakt van duurzaamheid. Tegelijkertijd ziet de fractie dat de planning nu al achterloopt. “Waarom komen de plannen zo langzaam op gang, wordt de urgentie wel echt gevoeld”, aldus Annelies Boerman in een reactie op de gemeentebegroting.
Tot slot wil de Olst-Wijhese PvdA de starterslening terug. De fractie vraagt het college om op dit punt in actie te komen.

De PvdA organiseert overigens op donderdag 9 november een dorpsgesprek over wonen. Het thema starterslening komt dan uitvoerig aan de orde. Het dorpsgesprek wordt donderdag gehouden bij GAAV aan de Langstraat in Wijhe, aanvang 20.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.