provincie hoeveelheid bestrijdingsmiddelen in grondwater valt mee

In 2015-2016 is onderzoek gedaan naar het voorkomen van bestrijdingsmiddelen, geneesmiddelen en overige verontreinigende stoffen in de provinciale grondwatermeetnetten. In vergelijking met het landelijk beeld blijken de resultaten in Overijssel mee te vallen.

In Overijssel werden in 45% van de grondwatermonsters bestrijdingsmiddelen aangetroffen: in 15% is sprake van overschrijding van de waterkwaliteitseis. Dit is beter dan het landelijk resultaat waar in 56% van de monsters bestrijdingsmiddelen werden aangetroffen en waarbij 27% de waterkwaliteitseis overschrijdt.

Onderzoek naar geneesmiddelen vond in Overijssel met name in stedelijk gebied plaats en 13 meetbuizen. In 23% van de monsters werden geneesmiddelen aangetroffen. Het gaat daarbij om drie verschillende stoffen in zeer lage concentraties. Landelijk werden in 28% van de monsters geneesmiddelen aangetroffen. Overige verontreinigende stoffen werden in Overijssel in drie van de in totaal zeven monsters vastgesteld. Landelijk liggen de cijfers hoger: in 75% van de 489 monsters komen overige stoffen aangetroffen.

In het 11e Overijssels Feit van 2017 leest u meer over de kwaliteit van het grondwater in Overijssel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.