poll het volkslied op de basisschool

De leerlingen van Agnieten College vonden de tekst van het volkslied vooral ouderwets en horen het Wilhelmus liever in een rap- of hardstyleversie. De lessen over het volkslied zullen gaan over de tekst, de betekenis en de melodie.

Echter zijn er ook vele tegenstanders die het er absoluut niet mee eens zijn. Het blijft waarschijnlijk een tweestrijd of het wel of niet goed is. Het CDA, voorstander van het Wilhelmus, schrijft op haar website: “We mogen trots zijn op ons volkslied. Maar tradities vergen onderhoud. Als kinderen het Wilhelmus niet leren op school, verliest het volkslied aan betekenis. Dat zou ontzettend zonde zijn. Daarom wil het CDA dat kinderen op school het Wilhelmus leren.”

Wij zijn benieuwd naar uw mening. Heeft u het volkslied vroeger moeten leren, zo ja kent u hem nog? En heeft het voor u voor extra toevoeging gezorgd? Laat het ons weten!

[poll id=215]

Referendum
De poll van vorige week ‘schaf het referendum af’. De meningen bleven verdeeld. 47.5% is het eens met de stelling en 52.5% is het oneens met stelling.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.