peter moorman u2

Was u afgelopen zaterdagavond ook in de Nicolaaskerk in Heino bij de Tributeband van U2? Me too, maar dat is een ander verhaal, als u begrijpt wat ik bedoel.

Het was een prachtig optreden van een coverband in een bijzondere ambiance. Een eeuwenoude kerk verheven tot Rijksmonument. Met 350 enthousiaste U2-fans was de kerk uitverkocht. Een prachtig feest zonder een onvertogen woord. De stichting Live Music Heino liet zich wederom van haar beste kant zien.

Het punt dat ik wil maken is dat dit één van de vele activiteiten is, georganiseerd door vrijwilligers. Mensen die zich inzetten om onze samenleving leuker te maken. Die zorgen voor reuring in de dorpen en kernen.

In de gemeente Raalte kennen we veel evenementen. Ik heb me eens laten vertellen dat het er jaarlijks meer dan honderd zijn, verspreid over onze negen kernen. Ze zijn van zeer groot belang voor de sociale samenhang en leefbaarheid van onze gemeenschap.

Ik heb afgelopen zaterdag als vrijwilliger meegedraaid. Wat me dan opvalt is aan hoeveel eisen zo’n evenement moet voldoen. Ik licht er een paar uit. Er moet beveiliging komen. Twee man sterk die de hele avond hebben lopen te koukleumen omdat er niets voor hen te doen was. Een verkeersregelaar, want het kon toch nog weleens druk worden bij het rondje om de kerk op een regenachtige zaterdagavond. Is dat nou allemaal wel nodig?

Ik vind dat we de regels voor onze evenementen eens tegen het licht moeten houden. Overvragen wij als gemeente deze prachtige initiatieven niet? Laten we eens met een stofkam door onze eigen regeltjes gaan en dingen schrappen die overbodig of overtrokken zijn. Dit kan een hoop frustratie wegnemen en het de organisatoren, meestal vrijwilligers, een stuk gemakkelijker en aangenamer maken. Dan blijven we genieten in Salland!

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.