peter moorman treinen

Kent u die uitdrukking: “als haringen in een ton”? Ik ga hier geen dominee Gremdaatje doen, maar wil het serieus met u hebben over het treinvervoer in onze regio. Als je in de spits van Raalte/Heino naar Zwolle wilt en vice versa, dan ben je niet te benijden. De huidige vervoerder, de NS, maakt er een potje van. Ze zetten te weinig treinstellen in. Er zijn onvoldoende zitplaatsen. Iedereen staat op een kluitje en de NS laat het “haring” gevoel van de passagiers op haar beloop. Dit is niet iets van de laatste maanden, maar speelt al veel langer.

Nu gloort er licht aan de horizon. Het spoor is geëlektrificeerd, met dank aan de inzet van de D66-fractie in de provincie Overijssel. We krijgen per 10 december een nieuwe vervoerder, Keolis genaamd, een nieuwe dienstregeling en nieuwe Zwitserse (gelukkig geen Italiaanse) treinstellen, van alle gemakken voorzien. Bovendien gaat de trein, voor zover ik heb begrepen, vier keer per uur rijden, waarvan twee keer een Intercity, die stopt in Raalte, Nijverdal, Almelo en Hengelo. Wat klinkt dat goed hè: een Inter-CITY die stopt in Raalte. Een mooie vooruitgang lijkt me.

Onlangs las ik op deze website dat wegens werkzaamheden op het station in Zwolle de nieuwe Intercity, tot aan de zomer van 2018, niet verder rijdt dan Raalte. Tot die tijd worden de passagiers vanaf Raalte met bussen vervoerd. Je vraagt je dan wel af hoe zoiets gepland wordt. Dat die Intercity er zou komen is al een paar jaar bekend. Waarom is station Zwolle er dan nog niet klaar voor?

Maar goed, wat voor mij nog belangrijker is: zet die nieuwe vervoerder Keolis voldoende treinstellen in, zodat je in de spits gewoon kunt zitten? Ik heb daarover tijdens de laatste raadsvergadering vragen gesteld aan de verantwoordelijk wethouder, Wout Wagenmans. Hij heeft mij toegezegd dat te zullen nagaan bij de nieuwe vervoerder. Ik zal binnenkort nog eens een visje bij hem uitgooien.

Zodra ik antwoord heb zal ik dat graag met u delen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.