partij voor de dieren vraagt opheldering over overijsselse mest

In een onderzoek naar zware milieucriminaliteit in 2003 constateerde het Korps Landelijke Politiediensten al dat “ernstige overtredingen” aan de orde van de dag zijn in de vee- en veevoerindustrie. Nu toont de analyse van NRC aan dat de vee-industrie zich in Brabant en Limburg stelselmatig op criminele wijze ontdoet van enorme hopen mest. Zo worden vervoersdocumenten vervalst, gps-controles omzeild en laboratorium monsters gemanipuleerd. De fractie van de Partij voor de Dieren in Overijssel wil van het college weten of er signalen zijn dat dit ook in Overijssel plaatsvindt en heeft schriftelijke vragen ingediend.

“Het mestoverschot zorgt onder andere voor een onbeheersbare uitstoot van ammoniak en broeikasgassen en daardoor voor grote schade aan natuur en milieu”, is te lezen in het persbericht van de PvdD.

“Zo is het een van de oorzaken voor de enorme achteruitgang van de insectenstand, naast het gebruik van landbouwgif. Onlangs bleek uit metingen van het RIVM dat ammoniakconcentraties blijven toenemen, terwijl in beleid juist uit wordt gegaan van een daling.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.