originele actie zaal dijk tegen drankrijders

Deze actie maakt deel uit van de campagne ‘Rijden Zonder Invloed’. In deze campagne wordt aandacht gevraagd voor de gevolgen van het rijden onder invloed van alcohol, drugs en zware medicijnen. Iedereen weet dat autorijden een heldere blik vraagt. Toch gebeurt het nog regelmatig dat mensen na een paar drankjes achter het stuur stappen.

‘Rijden Zonder Invloed, daar ga ik voor open!’
Je kunt jouw auto gratis en pal naast de feestlocatie parkeren, op voorwaarde dat je na afloop van het evenement in een alcoholslot wilt blazen. Ook de organisatoren van het Foute Oktoberfest vinden natuurlijk dat je niet met drank op moet gaan rijden. Door mee te werken aan deze actie dragen zij als organisatie graag bij aan de bewustwording bij de bezoekers.

Terugdringen aantal verkeersdoden
Uit schattingen van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk onderzoek Verkeersveiligheid) vallen er in Oost-Nederland jaarlijks tussen de zestien en vijfendertig verkeersdoden en meer dan vierhonderd ernstige verkeersgewonden door het gebruik van alcohol, drugs en zware medicijnen. Dat zijn flinke aantallen, daarom blijft het belangrijk om mensen bewust te maken van de risico’s van het gebruik van deze middelen in het verkeer. De alcoholslagboom kan daarbij helpen.

Campagne ‘Rijden Zonder Invloed’
Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en sportclubs. Hier laat het campagneteam mensen met onder andere simulatoren en virtual reality zelf ervaren dat rijden onder invloed echt niet kan.

Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland
De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en het gebied brengen ze de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

Bekijk hier het filmpje over de alcoholslagboom.
[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/RVPnsaJmy6E”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.